علم داده و هوش تجاری

مهندسی داده چیست وچگونه یک مهندس داده شویم؟

نوشته شده توسط نویسنده سایت

یکی از جذاب ترین مشاغل در حوزه  Data، مهندسی داده یا Data Engineering  می باشد که در دنیای داده توجه افراد مشغول  را اخیرا به خود جلب کرده است. در این متن با من همراه باشید تا به بررسی این شغل پر طرفدار بپردازیم.

مهندس داده کیست و وظایف آن چیست؟

مهندس داده به کسی گفته می شود که( پیاده سازی و نگهداری انبارهای  داده ،استقرار فرایند های ETL،مدیریت جریان داده ها،طراحی معماری برای داده ها، توسعه وگسترش سیستم های نرم افزاری مبتنی بر داده ها و کنترل و گزارش گیری از داده ها و…)را بر عهده دارد.

چگونه میتوانیم یک مهندس داده شویم؟

برای اینکه بتوانیم تحت عنوان یک مهندس داده شروع به فعالیت کنیم باید به فراگیری مباحث زیر بپردازیم.

• دانش تخصصی برنامه نویسی:

یکی از مهم ترین و پر کاربرد ترین مهارت هایی که یک مهندس داده نیاز دارد دانش برنامه نویسی است ،کسب دانش برنامه نویسی در حوزه سیستم عامل های مبتنی بر لینوکس و زبان های برنامه نویسی همچون SCALA،Python وR بنا به قابلیت های آن در حوزه کلان داده ها(Big Data) از شرایط اصلی و پایه ای برای ورود به این حوزه تخصصی می باشد.

• استقرار فرآیند ETL:

طراحی و پیاده سازی فرآیند ETL بنا به دغدغه ها ونیازمندی ها، مدیریت جریان داده های سازمان و توانایی کار با انواع پایگاه داده نیز در این فیلد کاری حائز اهمیت است و توانمند بودن در این موضوع می تواند شما را حرفه ای تر سازد .

• موتورهای پردازشی کلان داده :

با توجه به گذر زمان و افزایش حجم داده ها ،حوزه های فعالیت مهندسان داده به توسعه دهندگان کلان داده بسیار نزدیک شده است و اگر قصد دارید تا یک مهندس داده حرفه ای باشید باید توانایی کار با کلان داده ها را در خود تقویت کنید  .

• مدیریت جریان بلادرنگ داده:

یکی ازمولفه های کلان داده حوزه Velocity  یا سرعت نرخ تولید داده ها می باشد .در صورت افزایش حجم داده ها ی ورودی به سیستم های نرم افزاری با بهره گیری از ابزار ها و پلتفرم هایی از قبیل Kafka،آپاچیStrom   یا Flink امکان مدیریت این داده ها فراهم خواهد گردید.

• مهندسی یادگیری ماشین:

توسعه مدل های مبتنی بر یادگیری ماشین از وظایف اصلی متخصصین داده یا Data scientist می باشد . در حوزه مهندسی داده گام استقرار مدل های توسعه داده شده وخودکار سازی این فرآیند ها صورت می پذیرد.

شما عزیزان میتوانید برای دریافت اطلاعات تکمیلی از طریق لینک زیر با ما همراه باشید

درباره نویسنده

نویسنده سایت